Juho Lindström        
       

Current Scenography

Kolmas nainen -musikaaliSarjahurmaajat - LadykillersKuin ensimmäistä päivää
Scenography
SaarnaajaYksi mies kaksi pomoaAfter Dark Helsinki 2017Cantus Arcticus Virpi Pahkinen Kansallibaletti KansallisoopperaTäällä Pohjantähden Alla 3Esitystalous Elissa 2016 Seinäjoen KaupunginteatteriKvartettiKatveUnohdettu joulukorttiTangot Solmussa - Meri Oulun kesäteatteri 2015Mary AnningWitches of the EastwickMuumilaakson marraskuuTAKO Tanssi kokonaistaideteoksenaEnders GameMed kärlek till PatrikKolme Pientä PorsastaRisto RäppääjäNahkatakkinen Tyttö -musikaaliAvoid - made bu thought of spaceSänkySanovat sitä ystävyydeksiPuolet AuringostaKun olemme polttaneet kaikenLoppu hyvin, kaikki hyvinHirvi Teatteri ToivoElisa -musikaali

Other Design

LepakkoKarkkipäiväAInolava Seinäjoen KaupunginteatteriKalevalanmaa kansallisbaletti 2017

 

 

Saarnaaja
Syksy 2017

Seinäjoen Kaupunginteatteri

Kvartetti

 

Täällä Pohjantähden alla -näytelmän Seinäjoen kaupunginteatteriin dramatisoinut ja ohjannut Juha Luukkonen on kirjoittanut Ari-Pekka Lahden kanssa uuden kotimaisen näytelmän Seinäjoelle.

 

Saarnaaja vie katsojan elämykselliseen herätyskokoukseen ja katsoo samalla uskoa eri suunnilta.

 

Vuonna 1977 presidentti Kekkonen pitää Suomen suurimpina uhkina inflaatiota ja työttömyyttä, Koskenkorvan myynti saavuttaa huippunsa, punk rantautuu Suomeen ja 57-vuotias mies Lapualta käynnistää herätyksen, joka leviää kulovalkean lailla yli koko maan.

 

Mitä tuo mies sanoisi tänään? Mitä ihmeitä tekisi, minkä puolesta ja mitä vastaan saarnaisi? Tämä esitys ei ole näköiskuva tai elämäkerta Niilo Yli-Vainiosta vaan moraliteetti tämän päivän Suomesta.

 

Saarnaaja on näytelmä Jumalan kokemisesta, ristiriitaisuuksia unohtamatta. Sen inspiraationa on toiminut Niilo Yli-Vainion saarnat ja elämä mutta se seuraa fiktiivisten sarnaajien tarinoita, jotka ovat syntyneet näytelmäkirjailijoiden Ari-Pekka Lahden ja Juha Luukkosen kynästä.

 

Tämä moniääninen teatterillinen herätyskokous saa kantaesityksensä Seinäjoen kaupunginteatterin Elissa-studiossa, joka Juho Lindströmin uudistamana jo on vahva tilakokemus katsojille. Näytelmän ohjaa Juha Luukkonen..

 


Käsikirjoitus
Ari-Pekka Lahti
Juha Luukkonen
Ohjaus
Juha Luukkonen
Lavastus- ja pukusuunnittelu
Juho Lindström
Valo- ja videosuunnittelu
Juho Itkonen
Äänisuunnittelu
Sami Silén
Näyttelijät
Liisu Aurasmaa
Jani Johansson
Sari Jokelin
Seppo Kaisanlahti
Jukka Puronlahti
Mari Pöytälaakso
 
Kuvat
Jukka Kontkanen

 
 
Näytelmän kantaesitys on 8. marraskuuta 2017 Seinäjoen kaupunginteatterin Elissa-näyttämöllä.
 
http://seinajoenkaupunginteatteri.fi/
 
Arvio: Toiseen todellisuuteen 18.11.2017
Julkaisu: Seurakuntalainen 16.11.2017
Julkaisu: Epari 15.11.2017 /s.10
Uutiset: Yle.fi 12.11.2017
Julkaisu: Ilkka 8.5.2017
Arvio: Ilkka (vaatii lukuoikeuden)